static-aside-menu-toggler
gkSearch

Λαπωνία - Φινλανδία

Λαπωνία - Φινλανδία

Αναχωρήσεις: 23/12, 27/12

Ένα χειμωνιάτικο, εορταστικό ταξίδι στην πατρίδα του Άγιου Βασίλη, του χιονιού, του πάγου, των λιμνών, των ταράνδων και του Βορείου Σέλαος! Ένα "αρκτικό" ταξίδι γεμάτο συναρπαστικές εμπειρίες μέσα σε παραμυθένια τοπία! Ένα μοναδικό ταξίδι, που θα το θυμάστε για πάντα!!!

8 μέρες αεροπορικώς Ελσίνκι, Τάμπερε, Βάασα, Όουλου, Τόρνιο, "Σαφάρι" με Χάσκις, Ροβανιέμι/Χωριό του Άγιου Βασίλη, Φάρμα Ταράνδων, Βόλτα με έλκηθρα Ταράνδων, "Σαφάρι" με Snowmobiles, Κάστρο Πάγου, Ράνουα/Πάρκο Άγριας Ζωής, Λάχτι. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*/4* με ημιδιατροφή. Βόλτα με έλκηθρα ταράνδων, σαφάρι με χάσκις και με snowmobiles. Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό. Επίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη. Επίσκεψη στο Πάρκο Άγριας Ζωής της Ράνουα.

 

   

 

 

1η ημέρα: Αθήνα - Ελσίνκι, Περιήγηση πόλης

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ελσίνκι. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία της Γερουσίας, τον λουθηρανικό Καθεδρικό ναό, το Πανεπιστήμιο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, την περίφημη Εκκλησία των Βράχων, το μνημείο του μεγάλου μουσουργού της Φινλανδίας Σιμπέλιους, το νέο κτίριο της Όπερας και το Ολυμπιακό Στάδιο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ελσίνκι - Τάμπερε - Βάασα

Πρωινή αναχώρηση για την Φινλανδική πόλη και λιμάνι Βάασα (Vaasa), που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της παραλιακής περιοχής του Βοθνικού κόλπου, στη δυτική ακτή της χώρας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στην δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Φινλανδίας, το Τάμπερε (Tampere), που είναι κτισμένο ανάμεσα σε δύο λίμνες, τη Νασιγιάρβι και την Πουχαγιάρβι. Μετά τη σύντομη παραμονή μας στην πόλη, θα συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο μας στην Βάασα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βάασα - Όουλου - Τόρνιο, Βόρειο Σέλας

Η σημερινή μας πανέμορφη διαδρομή προς τον βορρά, θα μας οδηγήσει αρχικά στην πόλη Όουλου, την τέταρτη μεγαλύτερη της χώρας και μία από τις μεγαλύτερες βόρειες πόλεις του κόσμου. Όουλου στη γλώσσα των Σάαμι, δηλαδή των Λαπώνων, σημαίνει "νερό πλημμύρας". Η πόλη βρίσκεται στο στόμιο του ποταμού Οουλουγιόκι και αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της Φινλανδίας. Συνεχίζουμε για την πόλη Τόρνιο, που στο παρελθόν υπήρξε ενιαίο οικιστικό σύνολο με την πόλη Χαπαράντα της Σουηδίας, όμως στις αρχές του 19ου αιώνα χωρίστηκαν από τους Ρώσους, όταν ο ποταμός Τόρνιο ορίστηκε ως φυσικό σύνορο των δύο χωρών - της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και στη συνέχεια θα βγούμε για "το κυνήγι του Βορείου Σέλαος" (Aurora Borealis). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τόρνιο - Σαφάρι με Χάσκις - Κέμι, Κάστρο Πάγου - Τόρνιο

Σήμερα μας περιμένει μία συγκλονιστική αρκτική εμπειρία: το "σαφάρι με χάσκις", όπως ονομάζεται, είναι μια μεγάλη διαδρομή 10 χιλιόμετρων, που θα διανύσουμε με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκις μέσα σε ένα παρθένο και μαγευτικό περιβάλλον! Σε κάθε έλκηθρο θα υπάρχουν δύο επιβαίνοντες - ένας που θα το οδηγεί και ένας επιβάτης, οι οποίοι θα αλλάξουν θέσεις στο μέσον της διαδρομής. Και οι δύο θα φορούν τις ειδικές θερμικές στολές που θα τους δοθούν. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος θα απολαύσετε τον καφέ σας και θα ενημερωθείτε για την φύση της περιοχής και τη ζωή των χάσκις. Και βέβαια ακόμα και κατά την περίπου 45λεπτη οδική μας μετάβαση στο αγρόκτημα των χάσκις, θα απολαύσετε την πανέμορφη ύπαιθρο και θα δείτε τον τρόπο ζωής των ντόπιων. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο καταπληκτικό Κάστρο Πάγου του Κέμι, ένα κάστρο που τον χειμώνα "κτίζεται" από φρέσκο χιόνι με διαφορετικό σχήμα και μορφή κάθε φορά και την άνοιξη λιώνει, και το οποίο περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο, ένα εστιατόριο, παρεκκλήσι και χώρους ψυχαγωγίας. Η κατασκευή του διαρκεί περίπου πέντε εβδομάδες και απαιτούνται τόνοι χιονιού μέχρι να ολοκληρωθεί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τόρνιο - Ροβανιέμι/Χωριό του Άγιου Βασίλη, Σαφάρι με Snowmobiles, Φάρμα Ταράνδων, Βόλτα με Έλκηθρο - Τόρνιο

Μια ολοήμερη εκδρομή γεμάτη εμπειρίες μας περιμένει σήμερα. Φθάνοντας στο Ροβανιέμι θα επισκεφθούμε το πιο μαγικό χωριό του κόσμου, το χωριό του Άγιου Βασίλη και θα γνωρίσουμε τον ίδιο και τα ξωτικά του στο γραφείο του! Στη συνέχεια, κινούμενοι με snowmobiles (μηχανοκίνητα σκούτερ χιονιού) πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος, θα φθάσουμε σε μια παραδοσιακή Λαπωνική φάρμα ταράνδων, την οποία επισκεφθούμε και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε το πώς οδηγείται ένα έλκηθρο με τάρανδους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Τόρνιο - Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό - Ράνουα, Πάρκο Άγριας Ζωής - Τόρνιο

Άλλη μια συναρπαστική μέρα μας περιμένει σήμερα: μια εκπληκτική κρουαζιέρα διάρκειας 3,5 ωρών με το παγοθραυστικό Sampo στον Βοθνικό κόλπο. Ειδικές θερμικές στολές διατίθενται σε όλους όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά κατά την στάση που θα πραγματοποιήσει το πλοίο - μια εμπειρία από μόνη της! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Πάρκο Άγριας Ζωής που βρίσκεται στην Ράνουα και είναι το βορειότερο του είδους του παγκοσμίως. Το πάρκο αυτό φιλοξενεί 50 διαφορετικά είδη ζώων στο σύνολο των περίπου 200, όπως λύγκες, αρκούδες, λύκους, άλκες, ελάφια κλπ., που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Τόρνιο - Λάχτι

Πρωινή αναχώρηση για το Λάχτι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Λάχτι - Ελσίνκι - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και πτήση για την Αθήνα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΕΛΣΙΝΚΙ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
 • Αεροπορικά εισιτήρια ΕΛΣΙΝΚΙ-ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ-ΕΛΣΙΝΚΙ με FINNAIR
 • Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Ημερήσια Εκδρομή στο Ταλίν από το Ελσίνκι
 • Επίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη Βόλτα με έλκηθρα ταράνδων, σαφάρι με χάσκις και με snowmobiles
 • Επίσκεψη στο Πάρκο Άγριας Ζωής της Ράνουα
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό! Χριστουγεννιάτικο δείπνο στις 24/12 ή Πρωτοχρονιάτικο δείπνο στις 31/12 (μέρος της Ημιδιατροφής)
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών*
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:€ 350
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Χρήσιμες Πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
 • Το εξαήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον ελεύθερη μέρα
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
 • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το γραφείο μας βρίσκεται πάντα δίπλα σας και φροντίζει κάθε λεπτομέρεια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το κάθε ταξίδι σας! Επιπλέον των ασφαλιστικών καλύψεων βάση ΠΔ, που εξακολουθούν ασφαλώς να ισχύουν, έχουμε προσθέσει τις δύο παρακάτω "δικλείδες ασφαλείας", ώστε να είστε ακόμη πιο εξασφαλισμένοι για κάθε απευκταία περίπτωση ασθενείας, σε σχέση με τον Κορωνοϊό:

 1. Εάν έχετε καταβάλει την προκαταβολή ή ακόμα και αν έχετε αποπληρώσει το ταξίδι σας και προσβληθείτε εσείς ή κάποιο μέλος της οικογενείας σας που ταξιδεύει μαζί σας από Covid-19 πριν την αναχώρηση, αναλαμβάνει το γραφείο όλη τη διαχείριση των ακυρωτικών και τη διαδικασία μετάθεσης του ταξιδιού σας σε μεταγενέστερη ημερομηνία, σε συνεννόηση μαζί σας.
 2. Σε περίπτωση που νοσήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το ασφαλιστικό πρόγραμμα που σας παρέχουμε καλύπτει όλα τα έξοδα μέχρι και την ασφαλή επιστροφή σας.

 

Απαραίτητο για το ταξίδι :  Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τιμή από: 1995 € / άτομο
 • Διάρκεια: 8 ημέρες / 7 νύχτες
Διαβάστηκε 151 φορές

Ας ταξιδέψουμε μαζί!

Βρείτε το ταξίδι που ταιριάζει σε εσάς. Το περιεχόμενο του ιστότοπου μας ανανεώνεται συνεχώς, οπότε μη ξεχάσετε να μας επισκεφτείτε πάλι! Για οποιαδήποτε πληροφορία,