static-aside-menu-toggler
gkSearch

Μόσχα - Σέργκιεβ Πασάντ

Μόσχα - Σέργκιεβ Πασάντ

Αναχωρήσεις: 16, 30/4, 30/5, 15, 23/6, 3, 17, 28, 31/7, 7, 14, 28/8, 4, 11, 18/9, 2, 23/10, 6/11, 19/12

3, 4, 5 μέρες Λόφος των Σπουργιτιών - Κόκκινη Πλατεία - Κρεμλίνο - Κήποι Αλεξάνδρου - Πεζόδρομος Αρμπάτ - Λίμνη των Κύκνων - Πάρκο της Νίκης - Μουσείο Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου - Κάτω ανάκτορα (στάσεις Metro) - Μουσείο Κοσμοναυτών - Νέο Πάρκο Ζαρυάντι και Σέργκιεβ Πασάντ. Διαμονή στο Azimut Smolenskaya Hotel 4*+ ή Park Inn Sadu ή αντίστοιχο με ημιδιατροφή. 

 

 

 

1η ημέρα: Αθήνα - Μόσχα

Καλώς ήρθατε στην πρωτεύουσα της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου. Ο τοπικός ελληνόφωνος συνοδός θα σας καλωσορίσει, δίνοντάς σας τις πρώτες πληροφορίες για την διαφορετική αυτή πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μόσχα, Ξενάγηση: Λίμνη των Κύκνων, Πάρκο της Νίκης, Κόκκινη Πλατεία, Νέο Πάρκο Ζαρυάντι

Η καθιερωμένη ξενάγηση της πόλης ξεκινά σήμερα από την γέφυρα του Πατριάρχη και τον Καθεδρικό ναό του Σωτήρος. Ακολουθεί στάση στον λόφο των Σπουργιτιών με την όμορφη θέα στην πόλη και την ομορφότερη από τις "Αδελφές του Στάλιν". Θα συνεχίσουμε με την περίφημη Λίμνη των Κύκνων θαυμάζοντας τη θέα προς την όμορφη Μονή Νοβοντέβιτσι (θα γίνει στάση εφόσον έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνισή της, για να έχουμε ένα όμορφο φωτογραφικό πλάνο). Ακολουθεί η "Κόκκινη Πλατεία" (δηλαδή όμορφη), που περιβάλλεται από το Κρεμλίνο, τον ναό του Αγίου Βασιλείου και το πολυκατάστημα Γκουμ. Με τα πόδια θα φθάσουμε στο νέο τεράστιο πάρκο της πόλης Ζαρυάντι, με αντιπροσωπευτική χλωρίδα από τα τέσσερα βασικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας: τα δάση, τη στέπα, την τούνδρα και τον υγρότοπο. Στο ίδιο πάρκο θα περπατήσουμε πάνω στην αιωρούμενη γέφυρα σχήματος V, που κατέχει προνομιακή θέση για αξέχαστες φωτογραφίες με φόντο όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μόσχα, Ξενάγηση: Κήποι Αλεξάνδρου, Κρεμλίνο, Πεζόδρομος Αρμπάτ, Κάτω Ανάκτορα (στάσεις Metro),VDNKH, Μουσείο Κοσμοναυτών

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ρομαντική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη, που είναι κτισμένη σε μια καμπή του ποταμού Άαρ με φόντο τις Άλπεις. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το Κοινοβούλιο, τον Πύργο του ιστορικού Ρολογιού, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό και θα περπατήσουμε στους πεζόδρομους με τα μεσαιωνικά κτίρια. Συνεχίζουμε για την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, τη Ζυρίχη, όπου θα δούμε την παγκοσμίως γνωστή λεωφόρο Μπανχοφστράσσε, την εκκλησία Φράουμυνστερ με τα βιτρώ του Σαγκάλ (εξωτερικά), το Δημαρχείο, τον πύργο του Ρολογιού και άλλα αξιοθέατα και θα περπατήσουμε στους πεζοδρόμους της παλιάς πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT ZURICH NORD 4* (www.courtyardzurich.com). Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μόσχα: Μουσείο Πατριωτικού πολέμου, Σέργκιεβ Πασάντ/Χρυσός Δακτύλιος

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στο δημοφιλές πάρκο της Νίκης (Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου) και θα επισκεφθούμε το ομώνυμο μουσείο. Ένα μοναδικό μνημείο πεσόντων και αναφοράς στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, θα σας δείξει με τα υπέροχα διοράματά του την αντίσταση των πολιτών κάθε πόλης έναντι των Γερμανικών στρατευμάτων και θα σας μάθει πώς τιμάνε τους ήρωες ενός πολέμου που κατάφερε να εξαλείψει πληθυσμιακά 2 ½ φορές την Ελλάδα. Ακολουθώντας μία διαδρομή 70 χιλιομέτρων στη συνέχεια, θα διασχίσουμε μια ευχάριστη εξοχή και θα περάσουμε από χωριά που θυμίζουν "Παλιά Ρωσία" με πλούσια διακοσμημένα ξύλινα σπίτια. Άφιξη στο "Βατικανό" της Ορθόδοξης Ρωσίας το Σέργκιεβ Πασάντ, μία από τις πόλεις Χρυσού Δακτυλίου. Η περιοχή, λόγω της θρησκευτικής της αξίας, έλκει προσκυνητές από ολόκληρη την χώρα, αλλά και τουρίστες από όλον τον κόσμο. Οι μονές και τα ιερά προσκυνήματα επαναλειτούργησαν μετά την πτώση του Σοβιετικού καθεστώτος. Η Λαύρα της Αγίας Τριάδος λειτουργεί πλέον, όπως και κατά την περίοδο του Οσίου Σεργίου του Θαυματουργού. Στο θησαυροφυλάκιό της υπάρχουν πολλά ιερά δώρα από όλα τα ορθόδοξα πατριαρχεία (οστά των νεογέννητων που είχε σφάξει ο Ηρώδης, το χέρι του Αγίου Στεφάνου και άλλα πολλά). Χρόνος ελεύθερος στα ξύλινα μικρομάγαζα της περιοχής, απ΄ όπου μπορείτε να αγοράσετε διάφορα αναμνηστικά και φυσικά την διάσημη κούκλα Ματρυόσκα - η πόλη ισχυρίζεται ότι είναι η γενέτειρά της, αφού για αιώνες βρίσκεται εδώ το μεγαλύτερο εργοστάσιο παιχνιδιών της χώρας. Επιστροφή στη Μόσχα. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μόσχα - Αθήνα

Χαλαρό πρωινό, μέχρι την ώρα της μετάβασής μας στο αεροδρόμιο και την πτήση για την Αθήνα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Aeroflot
 • 2 ή 3 ή 4 διανυκτερεύσεις (ανάλογα με την αναχώρηση), στο Azimut Smolenskaya Hotel 4*+ ή Park Inn Sadu ή αντίστοιχο
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο)
 • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Μόσχας
 • Ελληνόφωνες ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός με χρέη συνοδού, που θα είναι μαζί σας καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι, επίναυλος καυσίμων, βίζα (6 εργάσιμες), ιατροφαρμακευτική ασφάλεια, είσοδοι: € 435
 • Τουριστικοί φόροι: € 20 (δίνονται μόνο τοπικά)

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

 • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του!
 • Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων Το παραπάνω πρόγραμμα ενσωματώνεται με την αναχώρηση του ομαδικού προγράμματος Μόσχα - Αγία Πετρούπολη
 • Απαιτείται διαβατήριο, που να μη λήγει 6 μήνες μετά το τέλος του ταξιδιού και να είναι υπογεγραμμένο από τον κάτοχό του, αίτησησυμπληρωμένη, καθώς και μία έγχρωμη φωτογραφία σε άσπρο φόντο (αυστηρά 3,5x4,5)

 

ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ:

 • Aeroflot

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τιμή από: 420 € / άτομο
 • Διάρκεια: 3 ημέρες / 2 νύχτες
Διαβάστηκε 45 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βιέννη Πανόραμα Ελβετίας »

Ας ταξιδέψουμε μαζί!

Βρείτε το ταξίδι που ταιριάζει σε εσάς. Το περιεχόμενο του ιστότοπου μας ανανεώνεται συνεχώς, οπότε μη ξεχάσετε να μας επισκεφτείτε πάλι! Για οποιαδήποτε πληροφορία,