static-aside-menu-toggler
gkSearch

Λήμνος

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ - ΛΗΜΝΟΣ (150χλµ.)

Coach Tour

Συγκέντρωση στο γραφείο µας και αναχώρηση για Καβάλα. Άφιξη στο λιµάνι της Καβάλας και επιβίβαση στο πλοίο για το πανέµορφο νησί της Λήµνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωµάτια και το βράδυ ελεύθεροι για µια πρώτη γνωριµία µε την πρωτεύουσα του νησιού τη Μύρινα. Διανυκτέρευση.

2η ηµέρα: ΜΥΡΙΝΑ – ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟ

Myrina, Limnos, Greece

Πρωινό και ξεκινάμε μια περιήγηση στην πόλη της Μύρινας, με την πλούσια ιστορία. Θα δούμε το Κάστρο που «στεφανώνει» τη γραφική νησιωτική πολιτεία και θεωρείται το µεγαλύτερο του Αιγαίου. Είναι πραγµατική απόλαυση η βόλτα στις δύο της γειτονιές, τον Ρωµαικό Γιαλό, µε τα παλιά κτήρια των εύπορων Ληµνιών της Αιγύπτου και τον Τούρκικο (ή Λιµάνι, ή Ν. Μάδυτος). Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, να γνωρίσουµε το παλιό λιµάνι µε το Λήµνιο ‘Big Ben’, και να εντοπίσουµε το ρώσικο οχυρό της Ντάπιας. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον πλατύ γιαλό, που είναι μια από τiς ομορφότερες παραλίες της Λήμνου. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στη θάλασσα και για φαγητό προαιρετικά. Επιστροφή στη Μύρινα και ξεκούραση. Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στη πρωτεύουσα του νησιού. Διανυκτέρευση.

3η ηµέρα: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΗΜΝΟΣ - ΚΑΒΙΡΕΙΟ – ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ - ΠΟΛΙΟΧΝΗ - ΜΟΥΔΡΟΣ

Kaveirio, Limnos, Greece

Πρωινό. Σήµερα εξερευνούµε το νησί, εστιάζοντας στο ιστορικό µέρος. Κατά τη διαδροµή µας προς το χωριό Βάρος θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε έναν πολιθωµένο κορµό δένδρου ο οποίος ανήκει στο απολιθωµένο δάσος του νησιού και το οποίο έχει ηλικία 20 εκατ. χρόνων. Σύντομη στάση σ ’ένα από τα µεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήµνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Τα παραδοσιακά χτισµένα πέτρινα σπίτια, οι περιποιηµένες αυλές και τα μποστάνια, θα µας εκπλήξουν µε τη λεπτομέρεια της αρχιτεκτονικής τους. Επόµενος σταθµός µας, ένας σπουδαίος αρχαιολογικός και λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την αρχαιότητα, το Καβείριο. Συνεχίζουμε για την Πολιόχνη, ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όχι µόνο για τη Λήµνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου. Δεν µπορεί παρά ο Μούδρος, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λήµνου µετά τη Μύρινα, να µην αποτελέσει έναν από τους σταθµούς του ταξιδιού µας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο απόγευμα για μπάνιο στην παραλία της Μύρινας. Διανυκτέρευση.

4η ηµέρα: ΚΟΝΤΙΑ – ΝΕΑ ΚΟΥΤΑΛΗ - ΕΥΓΑΤΗΣ

Evgatis, Limnos, Greece

Πρωινό. Θα ξεκινήσουµε τη σηµερινή µας εκδροµή από νοτιοανατολικά. Πρώτη μας στάση το γραφικό λιµανάκι της Νέας Κούταλης, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας (τόπο του γνωστού αθλητή Κουταλιανού). Εδώ υπάρχει το µουσείο Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιείας. Συνεχίζουμε με μια στάση στο χωριό Κοντιάς, όπου θα θαυµάσουµε τους περίφημους ανεμόμυλους και τον παραδοσιακό οικισµό, ο οποίος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Στη συνέχεια, μας περιμένει µια από τις καταπληκτικές παραλίες της περιοχής ο Ευγάτης, για µπάνιο και γεύµα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση.

5η ηµέρα: ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ – ΚΗΠΙΑ – Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (150χλµ.)

Coach Tour

Πρωινό. Σήμερα μέρα επιστροφής. Επιβίβαση στο πλοίο και αποβίβαση στην Καβάλα. Συνεχίζοντας το πρόγραμμα μας θα επισκεφθούμε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά. Πρόσωπα που έχουν αγαπηθεί και σφράγισαν εποχές μέσα από τη ζωή και το έργο τους πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο μουσείο, δημιουργός του οποίου είναι ο Θεόδωρος Κοκκινίδης. Επόμενος σταθμός μας το μεγάλο παραθαλάσσιο θέρετρο του νομού, η Νέα Πέραμος. Χρόνος για ένα ουζάκι στα πολλά ουζερί και εστιατόρια της παραλίας. Επιστρέφουμε στην πόλη μας τη Θεσσαλονίκη έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Περιλαμβάνει:

 • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
 • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Συνοδό του γραφείου µας.
 • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που αναφέρεται.
 • Διατροφή.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
 • Φόρος διαμονής.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τιμή από: 275 € / άτομο
 • Διάρκεια: 5 ημέρες / 4 νύχτες
Διαβάστηκε 164 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλαμάτα Μαδρίτη - Τολέδο »

Ας ταξιδέψουμε μαζί!

Βρείτε το ταξίδι που ταιριάζει σε εσάς. Το περιεχόμενο του ιστότοπου μας ανανεώνεται συνεχώς, οπότε μη ξεχάσετε να μας επισκεφτείτε πάλι! Για οποιαδήποτε πληροφορία,